El Museu de Londres dedica una exposició a Sherlock Holmes

Sherlock-Holmes_ARAIMA20130625_0113_27

La mostra, que vol evidenciar el lligam existent entre el detectiu i la capital del Regne Unit, obrirà les portes  e l 2014

El Museu de Londres dedicarà una gran exposició  a Sherlock Holmes, l’enigmàtic i   sagaç detectiu creat per l’escriptor escocès Sir Arthur Conan Doyle. El  museu, situat a l’est de la capital britànica, vol explorar el   personatge de Holmes i les característiques de Londres al final de l’era   victoriana, quan van ser escrites i contextualitzades les aventures de   l’obsessiu i intel·ligent Holmes. D’aquesta manera, un conjunt de manuscrits,  fotografies i objectes relacionats amb el detectiu s’exposaran juntament amb altres elements propis  de la capital anglesa.

El   museu anirà més enllà “del barret de caça, la pipa i la capa” i  buscarà un Holmes real i polifacètic, “emulant la seva pròpia capacitat   d’observació i la seva ment analítica per arribar a la veritat”,  assenyala un dels responsables, Andrew Scott. L’exposició,  que s’inaugurarà la tardor del 2014, explorarà també la   relació entre el detectiu i la ciutat, que esdevé un  personatge més en algunes de les aventures del detectiu, per a qui estudiar Londres era “un ‘hobby'”.

Amb una ment brillant i una aclaparadora capacitat de deducció, Holmes va   fer la seva primera aparició el 1887 en una novel·la de Conan Doyle, quan el   Regne Unit era una potència mundial i Londres, la capital de l’imperi. Les  històries sobre el detectiu i el seu company, el doctor John Watson, van tenir una acollida excel·lent i  un atractiu que ha perdurat durant generacions. Ara, el   Museu de Londres espera que aquesta mostra pugui  repetir l’èxit de la  recent ‘Dickens i Londres’, dedicada el 2012 a  l’escriptor Charles  Dickens en el bicentenari del seu naixement, i que  va atreure més de  100.000 visitants.

ARA.CAT:http://www.ara.cat/cultura/Museu_de_Londres-Sherlock_Holmes-Arthur_Conan_Doyle_0_944305725.html

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: